Glasogonmarknaden nasta

Ska bara sta ut med en lektion till och sedan bar det ivag till glasogonmarknaden. Har just varit och atit lunch till skolresturangen som har varldens samsta betjaning, men varldens godaste mat! Idag at jag currykyckling och aggris, mumma! Det fina vadret ser ut att halla i sig har annu och jag har helt skippat jackan nu, jippii! Ni borde vara har och se alla kineser som slar upp sina paraplyn direkt de ser en solstrale, konstiga typer! De inte som hemma nar folk slass om att fa sitta i solen :P Har vill de ABSOLUT INTE bli bruna, alla fuktighetskramer osv. ar "whitening". Man far akta sig noga for att inte kopa hem nagonting sant. For annu vitare ar det sista jag vill bli!

Om det vackra vadret fortsatter kanske jag hinner bli lite brun innan jag kommer hem, vem vet?

Nu ska jag ga ut i solen igen och vanta tills lektionen borjar. Vad ska ni forresten gora pa vappen? Har har vi inga speciella planer...tankte antasta Anne och Sampo och fraga om vi far fara till deras utepool och sola om det ar fint vader :) Sa kanske det blir lite shopping ocksa om pengarna racker till. Snart kommer ju iaf studiestodet, halleluja!

Chokladsug = 100 %

Maste bara skriva och saga att jag ar supersnal pa choklad! De finns inget jag skulle vilja ha mer an det just nu. Vi var till IKEA idag tillsammans med tva klasskompisar och jag fick ta till all min sjalvdisciplin for att inte kopa massor med choklad darifran! Dessutom hade de fatt in ny choklad dit nu ocksa.

Jag lyckades komma ut utan en enda chokladstang i handen, men nu sitter jag har och angrar mig for fullt! Varfor kopte jag inte?

En glass om dagen ar bra for magen :)

Var det inte sa ordspraket lyder? Det har iaf stamt bra in pa vart veckoslut ! Vi har haft underbart soligt och varmt vader har i Shanghai och sjalvklart har vi forsokt njuta av det ocksa ! Pa lordag var vi till Century Park, en otroligt stor park dar det fanns allt fran sjoar till en liten nojespark. Vi gick runt dar ett tag och jag hade bara pa mig en sommarklannning, superskont! Fast jag kande mig riktigt naken efter att ha haft pa mig en massa klader hela vintern :) det tar val ett tag att vanja sig vid att ga lattkladd igen, men jag klagar absolute inte!


I parken kunde man ocksa hyra olika sorts cyklar, t.ex. tandemcyklar. Vi gjorde inte det denna gang, men bestamde oss for att gora det nasta gang! Vilket betyder att vi helt klart kommer att fara tillbaka dit. Ljuvligt att inte bara ha en massa skyskrapor omkring sig utan grona trad och gront gras! Efter att vi hade gatt omkring dar ett tag kopte vi varsin glass och satte oss ner i graset. Dar satte vi ganska lange och bara sag pa kineserna :) Ganska intressant att se dem avslappnade ! De har alltid sa brattom har i Shanghai. Iira pluggade pa kinesiskan och jag gjorde tappra forsok, men kom hela tiden pa mig sjalv att sitta och stirra ut i tomma intet och inte komma ihag ett ord av det jag last, hups ! En skon dag var det iaf !


Sondagen gick at till ungefar samma sak. Vi sov ganska lange pa morgonen och sedan lag vi i sangen ett bra tag och sag pa "Gone with the wind", hehe :) Efter det kladde vi pa oss och gick till en park som finns i narheten av oss. Helt skont att inte behova hoppa pa nagot transportmedel till andra andan av stan. Parken var inte lika fin som Century Park, men dog helt bra at oss! Dar lag vi typ hela dagen och moglade och sa var vi ju sjalvklart och kopte varsin glass! Men vet ni vad? Magnumglassarna har ar supersmaa i jamforelse med hur de ser ut i Finland, snyft... haha!


Summan av kardemumman ar att det var ett skont veckoslut! Nu ar det mindre an en manad kvar tills vi far hem harifran, kommer att kannas vemodigt, konstigt och superskont pa samma gang! Man kommer ju tillbaka till verkligheten igen da man kommer hem. Har lever man mera i nagon sorts latsasvarld...hmm... later ju inte alls flummigt...


Nu ska vi ga pa lektion!

Shanghai zoo

Idag nar vi oppnade upp gardinerna lite efter klockan nio mottes vi av stralande sol och en bla himmel (sa bla den nu kan bli har bland alla avgaser). Vi stack ut handen genom fonstret och konstaterade att det var varmt och harligt. Vi fixade oss i ordning och hoppade i en taxi till Shanghai zoo. Vi hade en ganska humoristisk kusk som hela tiden ville prata med oss fast vi knappt fattade vad han sa, haha. Han fragade om vi skulle "tan work" med ett mycket speciellt uttal, haha. Tillsist kom vi fram till att han undrade om vi skulle fara dit och battra pa solbrannan :) Visst ville ju vi de ocksa, men malet med dagen var ju nog att se pa djuren :D

Vi kom nu oss dit tillsist och gick in genom portarna. Omradet var gigantiskt och vackert med mycket gront. Dar fanns stora grasmattor dar folk satt (under sina paraplyer, for att inte bli bruna) pa picknick. Vi spatserade runt dar och sag pa djuren. Dar fanns allt ifran pandor till apor och lejon. Pandorna var helt supersota och man skulle bara ha velat gosa med dem! Men tyvarr sa fick man nog lite daligt att vara dar for vissa djur var jattedaligt i skick och hade smaa burar eller inhagnader. USCH! Dar fanns t.ex. en kanguru som nastan sag dod ut dar den lag och flamtade i solskenet... hjartat brister nastan nar man ser sant. Jag skulle bara vilja ta hem alla djur! Dessutom e ju kineserna sa dumma att de kastar typ smastenar pa djuren for att fa dem att stiga upp och ga. De gjorde de t.ex. pa kangurun, usch vad jag blev arg da jag sa det.

Vissa burar gick man forbi jattesnabbt for att djuren madde daligt, sa sista slutligen gick besoket ganska snabbt. Eftersom det var varmt och skont gick vi efter varsin glass och satte oss ner i solen i stallet. Hur skont som helst! Efter att vi hade suttit dar ett par timmar bestamde vi oss for att fara och handla till Carrefour, en fransk kedja som bade Anne & Sampo och Karolin handlar mat i. Vi tog taxi dit och butiken var riktigt fin. Liknade en mataffar i Finland. Vi storhandlade och tog sedan en taxi hem till hotellet. Nu ar klockan halv 6 och solen haller sakta men sakert pa att ga ner. Vi ska sitta har och mogla ett tag till och sedan ska vi ga ata till en restaurang har pa campuset som har supergod och billig mat.

Imorgon blir det besok till Century Park om solen skiner, annars kanske det blir ett besok till gymmet. Far se vad vadret sager.

Ha en skon helg!

Underbart vader

Idag steg vi upp till en klarbla himmel och stralande sol, superskont! Prognoserna ser lovande ut och till helgen har de lovat 25 grader. Jag har vantat pa detta lange nu redan, antligen kommer varen/sommaren hit pa allvar! Darfor ska jag inte sitta har och uggla lange nu utan ga ut och satta mitt likbleka ansikte mot solen i stallet sa att det forhoppningsvis hinner fastna lite farg pa det innan jag maste ga pa lektion i kinesiska.

Jag vet att jag har varit lite trog med bloggandet pa sistone, men har inte riktigt nagon inspiration...det ar roligare att lasa andras bloggar an att skriva sjalv :) Igar var vi till tygmarknaden och jag bestallde en sommarklanning bara for att fira att sommaren snart ar har, haaarligt. Hoppas att  den blir bra nu bara, ar lite spand over resultatet.

Helgens planer inkluderar ett zoo-besok och troligtvis ocksa besok till olika parker, speciellt om vadret blir som de lovat. Ska bli sa skont med helg och ledigt!

Nasta vecka har vi bara tva dagar skola, for kineserna har ledigt fran 1:a till 3:e maj! Enda problemet ar att man inte kan resa nagonstans da for att det ar sa mycket kineser i farten att alla tag osv ar fullbokade... De borde nog minska denhar befolkningen med halften enligt mej, haha.

Usch jag kom just pa att jag maste ga och scanna ett papper, fa se om det lyckas nu bara. Alltid problem med spraket har.. man blir FRUSTRERAD! Usch! Najaa, nu ska ja bege mej!

Ha en skon dag!

Tjilevippen

Har sitter jag som vanlit i datasalen och tankte att jag ska skriva nagra ord. Ar nojd och belaten med en nudelsoppa i magen :) Om solen skulle skina skulle mitt humor lysa annu starkare!

Har just genomlidigt en laang lektion om kinesisk historia som gick till at att klottra min kalender full med skrap. Nu ar den sa fullproppad att man knappt kan se pa den, haha. Har redan hunnit rita fiiina bilder pa alla hogtider, sasom jul, nyar, midsommar osv... Allas fodelsedagar lyser som den klaraste sol sa att jag helt sakert inte glommer bort nagon :) Det var tur att jag tog med mig mina fargglada tuschpennor hit, kanske jag hinner bli en riktig konstnar inom den sista manaden.

Har sprungit omkring och sokt en printer for att fa ETT papper utprintat... men overallt behover man losenord och nagot sant har jag ju inte. Nu fick jag antligen lov att printa ut pappret har pa det internationella centret! Jag maste bara tigga om att fa lana deras scanner ocksa...fa se hur det gar! Man borjar nastan (OBS nastan!) uppskatta Sydvast bara for att det ar sa enkelt att printa ut dar :)

Pa schemat idag star en lektion till och sedan ska vi ivag och trana. Pa kvallen kommer vi val bara att sloa antar jag. Vi har lyckats hitta en tv-kanal dar de pratar engelska eller har engelsk text sa det gar att roa sig framfor tv:n ett tag ocksa :) Inte for att det kommer nagot bra, men i brist pa annat sa duger det.

Nu ska jag lasa era bloggar!

Ointressant vetande

Wohoo, jag sag just en snygg kar och han sag mej :)

Visst kul att veta, haha. Men det ar sa sallsynt att se snygga karar har i Kina att jag bara maste fa dela med mig! Han var inte kines da saklart utan en vasterlanning. Jag kommer sakert att tycka att alla karar hemma ar snygga for att de ar sa sallsynta har. Fast det skulle sakert vara bra att bli mindre krasen. Jag kan ju skriva det i utvarderingen i utbytet "jag har lart mig att uppskatta finlandska man" HAHAHAH :D

Na men det som jag har lart mig att uppskatta ar var rena luft, tystnaden och framforallt att allting gar smidigt och oftast utan problem + att man kan kommunicera med manniskor. Det kom en liten pust av hemlangtan nu efter att Iiras mamma och syster for hem. Da kommer man battre ihag hur allting verkligen ar. Ska bli sa kul att komma hem till sommaren och traffa er alla. Skulle ju vara kul att verkligen hinna traffas lite ocksa, sa att alla inte bara jobbar hela tiden.

Sedan tankte jag bjuda pa en kinesinspirerad middag nar jag kommer hem (forvanta er inga fina grejer nu bara) sa da ska ni fa ata med pinnar. Roligt va?! Maten lar val kanske inte smaka lika gott som den gor har, men ska forsoka mitt basta och Lindur har redan lovat att hon ska hjalpa till sa kanske det smakar riktigt gott sista slutligen :)


Iiras mamma och syster pa besok

VARNING VARNING LANGT INLAGG!

Hela forra veckan var vi busiga och skolkade fran skolan, huuups! Jag angrar inte det en sekund! Eller vi var faktiskt pa mandagens timmar, men allt annat skippade vi. Pa tisdagen var vi emot Iiras mamma och syster till flygfaltet. Vi startade fran hotellet 6.30 for flyget deras landade 7.10. Bada var ju ganska trotta men samtidigt forvantansfulla! Skulle bli kul att fa lite kontakt hemat ! Man kanner sig sa grymt isolerad har. Vi tankte just pa att vi inte alls vet vad som ar inne i t.ex. musikvag? Vi har inte ens hort Madonnas och Justins samarbete !! Ar deras lat bra ? Haha, Iira och jag hade gjort lappar med deras namn pa som vi stod och holl upp nar de kom med sina kappsackar :) De hade ganska roligt at oss ! Jag hade varit lite nervos for att umgas med vilt frammande manniskor i en vecka, men jag hade inte behovt vara det ! De var jattelatta att lara kanna och att umgas med. Direkt fran borjan kandes det som om jag hade kannt dem lange. De kom ut med sina vaskor och vi hoppade i en taxi till hotellet deras. De var ju sjalvklart trotta efter en laaaang flygresa, men de brydde vi oss inte i sa mycket, vi hade anda fixat ett fullspackat program den dagen.

Tyvarr sa regnade det pa tisdagen sa de fick inte den basta bilden av Shanghai. Smaningom kom vi till hotellet som sag ut som en skrotverkstad utifran! Iiras mamma blev jattearg for pa bilderna pa tjareborgs hemsida hade det sett ut som att hotellet var pa en vacker boulevard! men istallet var det omringat av skrotverkstader ! Man fattar att de blev storda ! De tog en massa foton, sa de ska ga till Tjareborgs kontor i Hesa och klaga ! Hoppas att de skulle fa pengarna tillbaka...knappast, men det ar ju alltid vart ett forsok. Rummet var iaf helt okej och maste ha varit ganska nyrenoverat. Val uppe pa rummet packade de upp en massa bocker och tidningar at oss ! Jippi jippiii jippiii ! Helt underbart att fa lite att lasa ! Dessutom fick vi varsin platta fazers bla och sa hade Iiras mamma bakat en dromtarta som hon hade med :) Namnamnamnam sager jag bara ! Den var tyvarr slut pa tva dagar, haha ! Vi glufsade i oss supermycket varje kvall.

Det var inte tid for nagot sloande utan vi for direkt till tygmarknaden dar Iiras syster sydde upp en jacka. Det var jatteintressant att se deras reaktioner nar de akte i taxin dit. De var helt shockade over att det var sa slummigt har ! De trodde att de skulle komma till en jatteinternationell stad, men hah, dar tog de nog fel ! Alla reklamer om att Shanghai ar den internationellaste staden i Kina ar nog bara struntprat tror jag ! Iiras mamma och syrra tyckte att Peking var mycket klarare och finare stad och att den kandes mer internationell. De tyckte att Shanghai var jattesvart att ta sig fram i och tyckte att de forst nu har borjat forsta varfor vi har haft sadana problem med att ta sig fram har :) Vi sa ocksa att fast hur mycket man forsoker forklara hur jobbigt de tar att ta sig fram har och hur mycket manniskor, ljud och trafik ar har sa gar det inte ! Man maste uppleva det for att forsta. De vart precis lika forvirrade som vi var de forsta veckorna :) Man markte att vi har blivit ganska duktiga pa att ta oss fram har nu, lite maste man ju fa skryta pa sig sjalv ocksa. Fran tygmarknaden hoppade vi pa bussen till vart hotell sa att de fick se var vi bodde. De tyckte att det var helt okej, fast lite langt ifran centrum fortstas. Men inte kan man klaga pa vart boende pa det sattet, problemet ar deras urusla ljudisolering. Vi gick och at till vart centrum till var favoritrestaurang Ajisen Ramen :) Sa de fick smaka pa var alskade nudelsoppa. De tyckte ocksa att den var supergod :) Fran vart centrum hoppade vi i en taxi till Nanjing road dar vi gick i butiker ganska lange. Tyvarr var ju vadret regnigt och det var fuktigt i luften, men vi var mest inne i butiker sa det var inte saaa farligt. Pa kvallen for vi och at till Simply Thai, maten var bra och betjaningen ocksa ! Iiras syster fyllde 28 pa tisdagen sa Iira och jag hade kopt lite smatt och gott at henne :) Jag tycket lite synd om henne for hon fick ingen efterratt pa sin fodelsedag (visst hemskt :D) for alla andra var sa matta (jag skulle nog ha kunnat ata men...) Som tur fanns det ett Starbucks mittemot restaurangen sa vi gick dit och darifran fick hon lite sott och gott, hehe. Efter middagen var det dags att soka sig hemat och i sang.

Pa onsdagen stod copymarket pa schemat. Usch vad arga vi var nar vi kikade ut genom fonstret pa morgonen och det regnade ! Na det var bara att ta paraplyet i hand och bege sig ut. Pa copymarket yrade vi omkring lange lange och Iiras mamma och syster shoppade ganska mycket, hehe. Man kan inte komma tomhant darifran. Efter copymarket for vi till Huaihai road och shoppade dar. Onsdagen gick jattesnabbt och pa kvallen at vi pa Nanjing road. God mat lyckades vi hitta ocksa denna kvall. Trevlig kvall blev det och jag ar mycket val insatt i Hangoskvallret nu kan jag saga, haha :D Pa torsdag vaknade vi till stralande sol och varme ! Yes, pa med klanning och tights och ivag. Vi beslot oss for att ga hela Nanjing Road till slut (den ar VALDIGT lang) och svetten bara rann for det var sa varmt. Vi satte oss ner pa Starbucks for en paus och jag drack en Vanilla Ice Latte som var SUPERDUPERMEGA god !!! Ni maste smaka den ! Synd att det inte finns Starbucks hemma, den kedjan skulle verkligen kunna komma. De sku nog bli en succe tror jag ! For allt jag har smakat pa dar har varit gott. Nar vi gick langs gatan sa sag vi plotsligt en massa poliser som stod och omringade nagot. Nyfikna som vi ar masta vi ju sjalvklart ga kika vad det var ! Hm.. det skulle vi INTE ha gjort, for mitt i ringen satt det en superfet naken kines !! Usch, han sag ut som en sumobrottare typ? inte en trevlig syn kan jag meddela ! Sedan var vi ocksa in pa wc pa ett 5 stjarnigt hotell, JC Mandarin ! Hm.. det forsta vi horde nar vi kom in pa wc :n var stankande och stonande. Vi kom fram till att det var en kvinna som troligtvis hade telefonsex pa wc :n. Mysigt alltsa ! Pa kvallen for vi till Pudongsidan och at pa Banana Leaf, en thairestaurang som serverar supergod mat (tror nog att det nastan ar min favoritrestaurang har + Ajisen Ramen da forstas) Efter middagen var vi upp i JinMao tornet tillsammans med en massa andra turister. Vacker utsikt ar det ju nog ! Speciellt nar det ar morkt. Vi tankte fa superfnatt for i hissen med oss upp var en massa supersma manniskor, som sag ut precis som rumpnissar, haha. De var helt tokiga och pladdrade superhogt och stod och stirrade pa oss med sina sma ogon :D De tar sa komiskt nar man kan se ner pa dem for att de ar sa sma, haha. I metron pa vag hem till slummen sa var det en kines som klippte naglarna, alltsa huhuh sager jag bara !

Fredagen kom och hade med sig fint vader igen, saaa skont ! Vi holl tummarna for att det skulle halla i sig ocksa. Programmet for dagen var faktiskt inte nagot speciellt fore pa kvallen nar vi hade planerat in att fara och se pa en akrobatikshow. Vi strosade omkring och shoppade lite och sa var vi till en turisttunnel som gar under an har. Den var skrattretande ! Heeeeelt vardelos ! Man akte i en liten vagn och sa var det nagon sorts ljusshow medan man akte, hahahahaha. Det var inte vart ens de 4 euron som vi betalade for det ! Na, men vi har ju sett det nu iaf och behover inte fundera pa om vi missat nagot. Vi hoppade pa metron ganska tidigt till Shanghai Circus World dar showen gick av stapeln for att vi skulle fa biljetter. Det ledde till att vi hade ganska mycket tid att spendera innan showen borjade. Som tur fanns det ett shoppingcenter i narheten sa vi gick dit och spatserade i butiker en stund och sedan satte vi oss ner pa kaffe pa Starbucks (jag tror att jag har blivit foralskad i Starbucks) Smaningom var klockan sa mycket att vi sokte oss tillbaka till arenan och satte oss pa vara platser. Showen var helt OTROLIG ! Det gick kalla karar langs ryggen hela tiden for det var sa bra ! Vilka saker folk kan gora med sina kroppar alltsa.. Wow ! Med jamna mellanrum hade jag lust att ga ner till dem och kanna pa deras muskler, haha ! Det ar bevisat att kineser nog kan ha muskler ocksa, heh. Jag skulle latt kunna fara pa showen igen och Iira och jag kanske tanker gora det sista veckan vi ar har :) I ett skede tankte jag nastan fa tarar i ogonen da det var en kvinna och en man som flog i ett sandar skynke fran taket, det var bara sa vackert :) Jag, lojlig? Naa, vada? Det var nog vart varenda slant iaf ! Fast jag blev superstord pa Iira och hennes syrra for de klappade aldrig i handerna nastan. Jag tycker att det minsta man kan gora for att visa sin uppskattning ar att sla ihop sina handflator ! Sa tungt ar det inte ! Efter showen var det bara att soka sig hemat och i sang.

Pa lordag var det deras sista dag har i Shanghai och da for vi forst til tygmarknaden for att hamta Iiras systers jacka. Den satte bra sa allt var frid och frojd. Sedan for vi till Iiras och mitt favoritcafe har, vilket sjalvklart ar WHISK, dar de serverar varldens basta chokladkakor. Mumsigt varre ! Dagen gick i stora drag ut pa att sitta pa cafen och vi tog ingen stress alls. Det var bara skont att ta det lite lugnt. Pa kvallen for vi och at till de franska kvarteran och at varsin biff med franskisar pa KABB. Det var supergott med franskisar nu igen efter en lang tid utan. Potatissmaken saknar man nog ! Sedan gick vi och kollade pa Nanjing Road i kvallsbelysning. Efter det var det dags att saga hejda for deras flyg gick tidigt pa sondag morgon. Iiras mamma hade riktigt tarar i ogonen nar hon kramade om oss :) Stackare... hon tyckte val synd om Iira som tvingades lamna har med mej, hehe.

Pa sondag slappade Iira och jag heeeela dagen, det enda vettiga vi gjorde var att fara till butiken och handla. Skont med en san dag emellanat ocksa. Fast pa kvallen blev jag sa rastlos att jag tankte fa nagot fel. Nu har det borjat en ny vecka och vi maste val kanske satsta lite pa skolan nu (valdigt lite !) Annars ska vi val forsoka trana lite ocksa, har ju inte gjort det pa en vecka nu. Superskont ar det att sitta pa datorn ocksa, har ju inte kollat min mail eller nagot pa en vecka. Man missar ju mycket pa den tiden. Nu ska vi snart ivag pa lektion. Usch ! Roligt har det varit med besok iaf, for skolan borjar kannas vaaaldigt seg nu ! Vi lar oss absolut ingenting har. Ingen har namnt ett ord om turismen, sa det kanns lite trakigt. Skulle faktiskt ha varit lite intressant att hora om kinas turism. Nu ar det slut pa detta superlanga inlagg.

Var helg

Lördag

Nu sitter jag här i vårt lilla hotellrum och lyssnar på Leona Lewis. Har just ätit grillpinnar (blomkål, 2 olika svampsorter och äggplanta) De är faktiskt jättegoda och vi har hittat en pojke som säljer dem som är hur söt som helst. Obs! Jag menar inte att han är snygg, men sympatisk på något sätt. Vi har blivit riktiga stammisar hos honom :) Bredvid honom står det en sliskig gammal gubbe och säljer likadana pinnar och igår när vi skulle köpa pinnar så var pojken inte där = katastrof. Men vi vägrade att gå till den sliskiga gubben, istället gick vi superlångt för att hitta en annan försäljare, haha. Idag var vi jätteglada när ?vår? pojke var där :P

Inatt sov jag gott, wohooo! Nog för att jag vaknade i några omgångar men bättre än normalt iaf. Hm.. det börjar kännas som om bloggen har blivit min sovdagbok typ. Ja så nu ska jag kanske sluta tjata om min sömn hela tiden. Idag tänkte vi egentligen bara fara och träna och bara ta det lugnt annars, men när vi slog upp ögonen så var vädret helt okej och vi bestämde oss för att fara till Jian templet istället. Det var kanske lite av en besvikelse nog? de höll på att bygga en massa där så det mesta var under konstruktion så att säga. Suck! Men annars var det nog helt fina hus och där fanns jättestora buddhastatyer som kineserna stod och bad framför. Eller de stod inte och bad, utan stod på knäna och hade huvudet på en kudde framför dem :) Vi tyckte bara att de var i vägen när vi skulle fota statyerna, haha. Tyvärr så är tempel, museer, kyrkor och så vidare inte mitt största intresse. Vi blev nog ganska snabbt trötta på att spatsera där och stack iväg därifrån. Usch vad jag känner mig okulturell nu när jag läste igenom det här. Allt vi har gjort som har någon kulturell anknytning har vi tyckt att är tråkigt. Det som jag tycker är roligt är hm.. ?artificiella attraktioner?, typ Disneyland, haha + förstås sånt som inkluderar vackra vyer (nu menar jag en sandstrand med palmer och turkosblått hav) och också sånt som har med aktiviteter att göra (t.ex. åka slalom). Hups, ingen kulturnisse här inte. Idag kunde jag inte riktigt koncentrera mig på alla buddhastatyer för jag hade sjuk mage, suck! Som ni vet så kan man absolut inte tänka på något annat när magen är sjuk, man blir helt stel och tyst! Usch! Som tur gick det över efter ett tag, annars skulle hela dagen ha varit förstörd.

Vi gick superlångt längs huvudgatan Nanjing road och fönstershoppade i bl.a. Gucci, Marc Jacobs, Cartier osv? Oj tänk om man bara skulle kunna gå in och köpa vad man vill! Skulle vara underbart, men är man fattig studerande så är man! Resten av dagen gick i stort sett ut på att gå! Vi gick också och sökte efter en bokhandel som skulle ha bra med engelska böcker. Den var enorm! 7 våningar och helt fullproppad med kineser som satt och läste böckerna. Det tycks vara ett lördagsnöje här att fara till en bokhandel och sitta på golvet och läsa? Jag köpte en bok av Cecelia Ahren (ni vet hon som har skrivit Ps, jag älskar dig), den heter If you could see me now. Låter precis som en sådär superromantisk och löjlig roman som är sååå sköna att läsa. Läste också att Walt Disney hade köpt filmrättigheterna till den så det säger ju ganska mycket, hehe.

Sedan syndade vi och for på en glass till Swensen?s (världens godaste chokladglass!) Där satt vi och möglade ganska länge innan vi for hem igen.

Nu ska jag gå ta en snabbdusch (kan ju alltid inbilla mig att den blir snabb) och sedan ska jag gå ligga i sängen och läsa min nya bok :)


Sondag:

Traning var pa schemat idag, ett Xt 1 pass som vanligt. Skont att svettas lite. Vi skulle ha varit helt duktiga om vi skulle ha farit raka vagen hem efter traningspasset, men istallet hoppade vi av vid IKEA och trampade ut darifran med en daim och en pollypase i handen. Suck, det ar svart att skarpa sig nar bada tva ar likadana godisgrisar! Det var sa onodigt (men oj sa gott) for vi far ju fazers bla pa tisdagen nar Iiras mamma och syster kommer hit.

Nasta vecka kommer jag sakert inte att hinna blogga sa mycket for det kommer att vara full rulle varje dag! Vi har gjort upp ett superspackat program at dem :)

Ett laaaaaangt inlagg

Nu blir det ett langt inlagg med alla missade dagars handelser. Har ju inte sluppit in hit pa superlange nu, sa nu haller jag bara tummarna for att jag far detta publicerat ocksa :)


Fredag:
Igar kvall slocknade Iira redan klockan halv 11 da jag annu lag i sangen och laste for fulla muggar. Det ar jobbigt nar jag ar kvallsmanniska och hon morgon manniska. Jag var ju sjalvklart pigg som en mort, hehe. Sedan nar jag antligen slackte lampan sa var tog det bara en stund innan Iira skrek helt i panik att det ar nagon i vart rum, hon upprepade det flera ganger och sa sen att personen bara kommer narmare och narmare. Gissda om jag blev radd forst, men ganska snart fattade jag nog att hon yrade i nattmossan och att det bara var en drom. Jag forsokte prata med henne och tillsist sa vaknade hon upp och var uppjagad. Usch, vilka drommar man kan ha alltsa! Jag dromde tydligen nagot grymt inatt ocksa, for jag vaknade av att tararna rann langs kinderna. Ojoj, vad sku en psykolog saga, heh!

Klockan 9 borjade Iira vrida och vanda pa sig och da visste jag att det bara var att oppna ogonen och smaningom vanja sig vid tanken att stiga upp. Klockan halv 11 var vi ute ut hotellrummet och nu sitter vi da har i datasalen och forsoker gora nagot vettigt (blogga vill saga) Planerna for i helgen ar annu valdigt oklara, tror mest att vi bara tar det ganska lugnt. De har lovat regn hit och da har man inte sa stror lust att fara och upptacka staden.

Nu ska vi val snart fara ocjh ata nagot smatt och gott (eller nagot stort och gott menade jag egentligen, haha) Egentligen var det ju meningen att vi skulle ha farit och sett pa Celine Dion konsterten ikvall och jag maste medge att det svider i hjartat att den inte blev av. Na, vi far val fara och trana eller nagot istallet sa man far ut lite aggressioner.

Ha en bra helg alla!


Torsdag:
Simpelt program idag:

-Skola
-Lunch pa Ajisen Noodle
-Skola
-Mogla pa Internet
-Traningar
-Middag pa food republic (svamp-kottgryta pa hotplate)

Det var underfar det, har inte sa mycket annat att saga for tillfallet. Kommer inte att ha tillgang till Internet pa gansla lange nu? eller inte fore Mandag iallafall. Traaaaakigt. Men det ar nog bra att ha lite paus fran datorn ocksa.


Onsdag:
Puuust nu sitter jag har och har fullt i nerverna for att jag inte far mina inlagg publicerade! Dessutom sa blaser det storm darute och fast hur jag forsoker spana sa ser jag ingen var pa kommande. Idag har vi haft ledigt och det har kannts precis som fredag. Synd att det egentligen ar torsdag! Vi (Iira) steg upp klockan 10 och sedan for vi ivag till centrum. Egentligen hade vi inget speciellt mal med dagen, utan gick nu bara omkring lite och det slutade saklart med att vi for och at till Super Brand Mall. Jag lyckades halla mig ifran att shoppa idag iaf, enda jag kom hem med var ett diadem fran H&M. Mitt gamla gick sonder, suck!

Idag har vi syndat igen! Vi var till WHISK pa en choko cabana = chokladkaka med banan. Himmelskt gott! Jag har aldrig smakat sa goda chokladkakor som de har dar! Efter att ha syndat fortsatte vi med metron hem igen. Gissa vad vart straff for synden var? Jo, nar vi gick till hotellet fran metron borjade regent osa ner. Usch! Sa idag igen var vi plaskvata innan vi var hemma. Mysigt alltsa! Var larare berattade att de tar ?Raining season? i Shanghai nu, hm? jag som trodde att det skulle bli varmt.

Nu sitter jaghar och ar snal pa nagot gott IGEN! Puuust! Maste val bara skarpa mig och ga en lang omvag forbid butiken pa hemvagen :) Imorgon blir det skola hela dagen och traningar pa kvallen


Tisdag:
Idag var det skola från 9.00-11.10 och från 13.30-15.40. Första timmen hade vi historia, om det kan jag bara säga en sak: Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz. På pausen tänkte vi gå till Ajisen och äta en nudelsoppa, men först var vi ju tvungna att gå tömma tvättmaskinen som vi satte på klockan 8 på morgonen. När vi hade tömt den så regnade det som spö i backen så vi orkade inte gå och äta nudelsoppa. Istället gick vi efter varsin påse croissanter och varsin jättebanan. Vår s.k. lunch åt vi framför datorn i datasalen :)

Efter en stunds ugglande på datorn så var det dags att gå på lektion i kinesisk kultur = högläsning. Jag kan säga att min kalender är helt fullklottrad, för det var sååå tråkigt på timmen. Som tur hade vi något roligt att se framemot efter skolan, nämligen tygmarknaden. Vi hoppade på bussen dit och gick direkt för att kolla på våra jackor. Bådas blev nog riktit lyckade. Ska ta foto bara jag hinner och sätta upp det så får ni se och bedöma själva :) Men det borde bli lite värme först så att man kan ha på den!!! Idag har det varit kallt, regnigt och fuktigt. Fy! Det betyder att mitt hår ser ut att tillhöra ett troll eller en pudel på heltid. När vi kom tillbaka från tygmarknaden (efter att ha beställt en jacka till, en beige kort modell, hups) så hoppade vi av bussen närmare vårt centrum och gick och åt vår älskade nudelsoppa. Efter det gick vi och handlade lite smått och gott (men ingen choklad, surprise surprise) och sedan gick vi hemåt. Då började det STÖRTregna och mina skor och hela jag blev dyblöt fast jag hade paraply. Usch. Så nu sitter jag här och ska snart gå ta en varm dusch! Sköönt!

Ps. fick förresten reda på att jag nog får jobb på FinnCrimp :) Men nu håller jag på att knorpa mig över om jag skall ta det eller inte? Det ju nog skönt att veta att jag har ett, men tror ändå att jag ska vänta med att meddela dit innan jag får besked från ABB. Det är ändå väldigt skit lön på FinnCrimp.


Måndag:
Nu sitter jag här i hotellrummet igen, vi har just kommit hem från skolan och ska snart fara iväg till gymmet. Idag ska vi testa på XT 2 och se om vi kan följa med alls :D Om int annat så får man ju sig ett gott skratt åt sig själv. Har just tyngt Sedan tänkte vi fara o äta nere till Food Republic, blir antagligen nudlar :)

Har kommit fram till att man blir jättesnål här! Jag tycker att allting är riktit dyrt fast det egentligen är superbilligt! Men man får jättemycket för en 100-lapp här (alltså 100 RMB) att man börjar tycka att det är superdyrt då något kostar 100 RMB :D fast de egentligen bara är 10 euro. Sedan börjar man just tänka på vad man får för det biljettpris vi skulle ha tvingats att betala för Celine Dion (t.ex. 5 jackor eller mat för flera veckor): Så jag kommer säkert att tycka att allt är svindyrt i Finland sen. Men aldrig i livet att jag skulle vilja bo här fast det är billigt :P

Nej nu ska jag börja packa väskan till träningen. Imorgon är det en lång skoldag på schemat och sedan ska vi fara till tygmarknaden och hämta våra jackor. Hoppas verkligen att de passar! Orkar inte ha en svart jacka nu mera. Jag är lite orolig för jag glömde att säga till om att jag vill ha fickor, så troligtvis måste de fixa dit dem efteråt. Får se om det behövs sen då jag prövar den?
_______________________________________________________________________________

Update: Nu e vi hemma igen :) XT 1 passet var förvånansvärt svårt! Jag hade stora problem att hänga med för allting går i världens tempo här! Det är inte som hemma när man typ blir uttråkad på step. Här är det mera som en dans och alla ser ut att ha världens roligaste :D Så jag ville ju självklart också ha roligt så jag kämpade som en idiot för att hänga med. Det gick väl sådär? roligt hade jag iaf :) Iira hade däremot inte så skoj, hon gav upp efter ett tag, så det blir knappast nåt mer sådant pass?får se nu om jag kanske för henne övertalad att testa på det igen. Stegen kommer väl med tiden skulle jag tro!

Det var helt fullt med folk i aerobicsalen idag! Systemet där funkar på det viset att man först skall skriva sin skåpnummer på en lista över platser där man vill stå. Iira och jag brukar bara skriva oss nånstans för vi fattar oss inte riktigt på de kinesiska platsnumrorna :) Nå vi skrev in oss och satte ner vår bräda där det fanns rum. Då kom en tant o skrek nånting åt oss och visade att i skulle flytta på oss, så de gjorde vi. Då var allt frid och fröjd. Men det var det inte mellan två kvinnor som stod bakom oss. De stod och skrek åt varandra och bråkade om sina platser. Alltsa huhuh, de ju bara att flytta sig dit där det finns plats. Om de båda skulle ha flyttat sig lite så skulle de ha rymts hur bra som helst. Men nepp, de fortsatte bara att bråka. Tillsist kom en ledare dit med listan över hur platserna var och började flytta på den enas bräda. Hon blev helt tokig och det hela slutade med att hon gick från timmen. Alltså puuuust, hon måste ha haft en skruv lös!

Sedan när vi for hem i bussen så var det helt packat med trafik. Så i ett trafikljus satte chauffören på alla lampor i bussen och började läsa en bok!!! Vi visste inte om vi skulle skratta eller vad man skulle göra. Sedan när bilarna började röra på sig så släckte han lamporna och satte bort boken och körde iväg, hahaha :D

Vi skulle sätta på en tvättmaskin när vi kom hem, men det visade sig vara svårare än vad vi trodde. Vi tyngde maskinen full med kläder och hällde på tvättmedlet, men sen när vi skulle sätta på den med tvättkortet så funkade det inte. Jaha, vi trippade ner till receptionen och hittade en tant som pratade lite (med betoning på LITE) engelska. Hon kom med förklaringar som ?no money?, men det gick vi inte med på för vi hade just fyllt på kortet. Sedan så upprepade hon hela tiden ?two floor?, hmm.. vi tänkte att kanske hon menar att tvättmaskinen är på andra våningen, men vi visste ju att den var på tredje. Nå, vi gick iaf och kollade ifall att de skulle ha fått nya eller något: Självklart hittade vi inga maskiner. Så vi gick ner igen och denna gång fick hon ur sig att man inte kan tvätta efter klockan åtta. Jaha, det var ju trevligt för oss eftersom vi hade en full tvättmaskin med tvättmedel i redan. Nå vi bestämde oss helt enkelt för att lämna kläderna där över natten och sätta på den på morgonen.


Söndag:
Vaknade upp av ett borrande ljud klockan sju och efter det var det svårt att stänga öronen och fortsätta sova. Runt halv 10 steg vi upp och svärde över kinesernas eviga borrande!!

Därute var det mulet så vi bestämde oss för att strunta i gamla stan och trädgården och istället bara fara och träna. Klockan två var vi på gymmet och körde ett XT 1 pass. Det var skönt att träna efter en veckas paus! Men ojoj, vad små kineserna är. Jag känner mig alltid som en jätte när vi är där och fast ledaren är manlig så är han mycket mindre än mej, haha :D Han såg påriktit ut som en 15-åring :) Sen så upphör man aldrig att förvånas över att kineserna duschar med underkläderna på (!?). Jag trodde att mina ögon sku trilla ur huvudet idag när det var en kines som satte en jättestor (och då menar jag JÄTTEstor) binda i underbyxorna och sedan trippade iväg till duschen. Då funderar man nog om de har alla böcker på hyllan.

Efter träningen for vi till Swensen?s på varsin sallad. Gott var det, enda felet är att dressingen är supergod så man vill ha massor av den på, hups! Det är ju nu som man verkligen borde ta sig i kragen o sluta äta all skitmat + träna mera. Men då allt e så GOTT! Suuuuck, ja hittar int min disciplin, kan nån komma o söka efter den åt mig? :) Det är ju helt sjukt att jag kommer hem om 8 veckor, bara 2 månader och då är det sommar! Det börjar ju bli tidspress nu! Nå nog hinner man ju ännu och Iira och jag har bestämt (för ca tusende gången) att vi ska skärpa oss nu o sluta äta godis. Får se hur de går?

O sen har jag börjat oroa mig mer och mer över sommarjobbet!!! Ännu har jag inget och de ser nog inte så ljust ut på jobbfronten heller. Jag hoppas ännu på FinnCrimp, haha :D Jag har såååå höga ambitioner alltså! Pank är jag också, usch det blev ett ganska stort hål i plånboken när min MasterCard räkning på 700 euro kom! USCH! Nå nu har jag iaf betalat hela hyran för tre månader så behöver ju inte oroa mig över det mera. Nu gäller det bara att få studiestödet att räcka till.

Sen så har jag en dålig nyhet (för mig själv alltså), det blir igen Celine Dion konsert :( Ringde dit, men alla 50 euros biljetter var slutsålda och nästa biljett kostar 100 euro och vi har nog inga sådana pengar att sätta ut tyvärr. Vi bestämde att vi hellre far runt till städer i närheten av Shanghai än på Celine Dion. Fast oj vad jag sku vila fara o se på henne?

Resten av dagen har vi bara varit på hotellrummet och möglat. Imorgon är det skolan igen, blä! Som tur har vi iaf sovmorgon (fast antagligen blir de ingen sovmorgon för de börjar väl borra klockan 7)

Tva bilder

Hinner int satta upp mera nu, maste rusa ivag pa lektion :) Men varsagoda :D

Kocken sjalv

Kocken i egen hog person :)

Dumplings

Kinesisk specialitet: Dumplings :D Hehe, ser de inte smarrigt ut?

Helgens strapatser

Hej hopp! Har kommer en liten uppdatering om vad vi har sysslat med i helgen. Jag har varit duktig och bloggat fast jag inte har kunnat publicera inlaggen! Har egentligen ett inlagg om sondag och mandag ocksa, men det askade idag sa jag vagade inte lagga pa datorn och satta dem pa stickan. Men ska se om jag far dem publicerade imorgon :)


Torsdag:


Efter skolan hade vi inga egentliga planer... men båda två höll på att bli tokiga på våra svarta jackor, så vi bestämde oss för att fara till tygmarknaden istället. Vi hoppade på bussen dit och snurrade omkring där ganska länge innan vi bestämde oss för att gå in i en butik. Alla skräddare har många olika modeller i en broschyr, så det är bara att välja och vraka därifrån. Vi hittade varsin jacka, men det visade sig att det inte fanns några fina tyger att välja mellan, så vi struntade i den butiken och gick in i nästa istället. Där fanns det massor med tyger men inte lika många modeller. Nå, vi hittade nog varsin modell därifrån också. Min var helt vanlig kavajliknande och Iiras var också en liknande modell. Jag valde ett rött tyg (inte klarrött utan mera hallon-vinrött) och Iira tog ett rosa. Det kostade 20 euro att få en jacka uppsydd :) Efter att vi hade valt modell och färg tog flickan fram måttbandet och började ta våra mått. Haha, jag kände mig som en flodhäst :D Snabbt gick det när hon mätte och på tisdag får vi fara efter jackorna, jippie! Ska bli så skönt att sätta på sig en lite vårigare jacka! Hihi, vi var ganska skadeglada för vi träffade på finnarna på tygmarknaden (man sku verkligen inte tro att vi är i en miljonstad) och de hade betalat 30 euro för sina vårjackor, muahahahahaaaa!


Efter att vi hade yrat på marknaden tog vi bussen hem igen, men vi kommer säkert att återvända snart igen och beställa mera saker därifrån. Jag ska nog ha en till jacka och åtminstone en klänning :) Får se sen... Vi var båda vrålhungriga så vi for till Ajisen och åt en nudelsoppa. Efter det gick vi till rummet och båda var på superbra humör för att vi visste att vi skulle få sova nästa morgon. Det har varit tungt för oss denhär veckan när vi har haft tre tidiga mornar :D


Nu har vi också kommit på nyckelordet för att ta sig fram i Kina; hänsynslös! Man ska ta noll hänsyn till andra! Man ska buffa sig fram och skrika om man vill att kineserna skall betjäna en. Här behöver man inte tänka på andra människor. När vi skulle gå över vägen idag var det en flicka som tänkte bli överkörd... bilisterna tar absolut noll hänsyn till fotgängarna och till andra bilister. Det är konstigt att man nästan aldrig ser krockar här.


Fredag:


Jag hörde att Iira slog upp sina ögon redan klockan nio imorse. Då var jag ännu så trött att jag inte orkade reagera destomera. Jag bara fortsatte att sova och tänkte att jag försöker börja öppna mina egna ögon efter ett tag. Klockan 10 kom jag upp ur sängen med mycket möda och stort besvär. Jag vet int vad jag hade för fel inatt, men klockan 4 vaknade jag och var pigg(!?) så där låg jag i sängen och stirrade i taket i typ en timme, suck!


Vi hade tänkt att vi sku fara till gamla stan och gå till en stor park som finns där, men när vi öppnade upp gardinerna var det mulet och såg regntungt ut... så vi skippade den planen och for istället till Pudongsidan för att söka efter ett megavaruhus som heter Nextage. Vi tog metron dit och försökte hitta varuhuset på kartan. Hm... vi och kartläsning är ju som bekant inte en bra kombination och så var det inte heller denna gång. Vi gick ju självklart åt fel håll, vilket vi märkte då vi kom till nästa stora korsning. Det skadar väl kanske förstås inte att gå lite extra, men det är alltid så långt mellan korsningarna här så det blir en stor omväg. Iiras fötter var dessutom redan sjuka av att ha gått till metrostationen, så hon nästan haltade när vi gick. Nå efter en ganska lång promenad hittade vi fram till Nextage. Varuhuset var jättestort och där fanns en massa små butiker. Vi trivdes inte ändå riktigt där, det fanns för mycket helt enkelt. Så vi bestämde oss för att gå till vår favorit Super Brand Mall :) Vi tänkte att det inte skulle vara så långt, men det var en bra bit! Iira hade helt otroligt sjuka fötter vid det laget och vi rusade direkt till H&M där hon köpte ett par flip-flops :) Sedan gick vi och åt till Zoe's cafe, denhär gången blev det en pasta med bacon och svamp i tomatsås. Supergott!


Efter maten gick vi omkring i lite butiker en stund, men vi kom snabbt fram till att det var alldeles för mycket folk. Så vi kom på att vi sku fara till copymarket och köpa jeans istället. Så vi gick till metron igen och kom till Nanjing road, sen var det bara att använda sig av fötterna igen och gå till copymarket. Där tog det ett bra tag innan vi hittade jeansbutiken som Karolin hade tipsat om. Tillsist lyckades vi och jag hittade ett par jeans och Iira två par. De kostade 9 euro styck :) Får se hur länge de håller nu... funderar nog lite hur de kommer att se ut efter första tvätten! Efter jeansshoppingen kollade vi lite på väskor, men de begärde helt hutlösa priser och vi fick inte det nerprutat alls nästan. Troligtvis berodde det på att det kryllade av folk där. Vi får nog fara tillbaka nån annan gång istället. Sen kom vi på att vi måste ha varsin kofta (inte svarta!!!) så då for vi tillbaka till Super Brand Mall igen, ojoj! Där hittade jag en vit kofta från H&M (såklart). Efter det var klockan redan mycket och vi for bara och köpte bröd före vi for hem. Väl hemma köpte vi lite grillpinnar som vi åt till kvällsmål + varsin chokladstång, heh :D Jag tror att jag aldrig har haft så sjuka ben som jag hade på kvällen! Det värkte i hela benen och så hade ja såklart fått två nya blåsor på fötterna! Suck! Både Iiras och mina fötter är helt överfulla med blåsor.


Lördag:


Idag vaknade jag igen klockan 4 på morgonen och var klarvaken. Fast inatt berodde det nog på att finnarna kom hem från baren och smällde igen dörrarna med alla sina krafter. Nå, jag låg igen ca ca en timme och stirrade i taket. Steg upp klockan 10 och jag var ganska trög imorse så det tog ett bra tag för oss att komma iväg. Dessutom så hade vår wc stockat så vi sprang och sökte efter en städerska hela halva morgonen också. När vi hittade henne visade vi bara på wc:n och hon bara såg på den en gång muttrade någonting och kom med en såndär stor sugpropp :D Uuuuuusch vilket ljud det var när hon använde den, haha! Hon verkade inte direkt förvånad över att den var stockad, så de är säkert ganska vana vid det.


Idag var det också dystert väder och kallt! Så det blev ingenting av gamla stan och parken idag heller. Istället var vi duktiga och besökte två hotell som vi hade fått till uppgift att göra av vår ena lärare.  Jag förstår nog inte riktigt pointen med att besöka hotell men vi gick nu in till lobbyn, tittade oss omkring lite och så gick vi ut igen. Ena hotellet vi besökte var ett fem-stjärnigt och de andra var fyra-stjärnigt. Båda var helt superfina, men man såg nog ingen större skillnad på fem och fyra stjärnor. Efter det sökte vi upp en restaurang där de tydligen ska servera stans bästa Peking Anka. Det tog oss ett bra tag att hitta den, men tillsist satt vi till bords och fick vår Peking anka. Vi delade på en hel anka!!! Det låter supermycket, men det var egentligen inte så mycket kött. Det var ganska häftigt för kocken kom till bordet och skärde upp ankan framför oss :) Man åt ankan men purjolöksstrimlor och nån sorts sojasås och virade in det i en tunn rulle. Det var riktigt gott, men maten förstördes lite av att Iira hade sjuk mage :S Hennes mage blev bara värre och tillsist satt hon nästan dubbelvikt på stolen. Så då bestämde vi oss för att snabbt betala och ta en taxi hem till hotellet. Så nu ligger Iira på sängen medan jag sitter och försöker minnas vad som har hänt under de senaste dagarna. Hennes mage har som tur blivit bättre! Jag funderade nog ett tag om det blir ett andra sjukhusbesök för henne... Klockan är nu fem, så nu ska vi fundera på vad vi ska göra ikväll...



Snabb uppdatering

Solen skiner och det har varit mycke varmare i luften idag! Skoont! Snart ska vi ivag pa en kinesiska lektion (usch och fy) och efter det hade vi tankt fara till tygmarknaden och se om vi skulle fa varsin jacka bestalld! Haller pa att bli tokig av att ga i en svart jacka, jag vill ha farg! Hm igar kvall gjorde vi inget speciellt, var och at och sedan gick vi raka vagen till hotellrummet. Flippade ur lite smatt pa vag hemat, haha. Iira gick baklanges och jag gick och klappade i handerna :D Vi ville bara se kinesernas reaktioner om en vasterlanning gor nagot sant. De bara stirrade, men det ar ju ingenting nytt :) Vi kommer sakert att flippa ut totalt innan tiden har e slut och nar vi stiger av planet gar val en baklanges medan den andra klappar i handerna. Vi pratar bara kinesiska och vi gor de superhogt for att vi tror att de sa mycket ljud att vi maste skrika for att gora oss horda, HAHA! Nanaa, kanske int anda.. fast man vet ju aldri. Ja e kanske annu konstigare nar ja kommer tillbaka an nar ja for hit (ooh, ja tror int att de mojligt men)

Hohoh, tjongtjong :D Ja e pa konstit humor ida!! Superkonstit faktist. Ja sku ha lust att stall mig upp har i datasalen o sag voff. Ooh, man skriver int sanhar i bloggen. Men ida gor ja! Haha, vi traffa just pa en svensk (han va uuu tyvarr). Han had vari har i tre manader redan, usch ja sku ju va totalt psyk da redan.

Nu ska ja sluta, ska ga ut i solskenet istalle och int sitta harinne o mogla. Idag ska vi ocksa boka Celine Dion biljetterna, sa de ser no ut som om konserten blir av! Ska bli superkul! Om tva veckor kommer Iiras mamma o syster, da far vi Fazers Blaaaaa, NAAAAMM. Ja kommer att buga mig i vordnad for varldens godaste choklad.

Uppdaterar kanske imorgon, beror pa om dethar centret ar oppet. Kineserna har namligen helgdag imorgon... annars blir det forst pa mandag, for vi har inte tillgang till Internet pa hotellet nu. Suck! Ska smaningom forsoka orka satta in nagra bilder ocksa.


Dumplings

Ska skriva lite snabbt fore vi sticker ivag fran datasalen. Idag var det tidig uppstigning for vi skulle fara pa studiebesok till det andra campuset, Fengxuan. Vi tyngde in oss i en liten buss klockan halv 9 pa morgonen och akte ivag. Vadret var helt okej, men superdisigt! Ackligt att tanka sig att det bara ar en massa avgaser i luften. En av vara larare hade sagt att de tar ca 15-20 minuter att aka dit med buss, men jag vet inte hurudan jet-buss han avsag for det tog en timme for oss innan vi var framme... Gissa om man blev dasig i bussen! Skulle ha somnat direkt om jag skulle ha tillatit mig. Vi kom fram till det andra campuset och det var helt sjukt stort, typ lika stort som hela Vasa :) Hjalp alltsa. Det var nyare och finare, men jag ar anda valdigt glad att vi bor pa det mindre campuset. Det skulle vara jobbigt att vara isolerad dar och sa skulle det ta jattelange att ta sig in till centrum.


Vi gick pa en rundtur ett av husen dar, som verkligen var superstiligt. Efter det fick vi ga in i ett "cooking lab" dar vi fick lara oss att gora Dumplings, en kinesisk specialitet. Forst fick vi kockrockar, mossor och forkladen, haha det var ganska komiskt :D Sedan visade kocken oss hur man skulle gora. Forst hade man en mjolhog framfor sig pa bordet. Sedan gropte vi ut mjolet och hallde ca. en kopp med kallt vatten i halet. Efter det gallde det att vara snabb med att knada ihop vattnet och mjolet sa att det blev en smidig deg. Detta skedde inte helt utan moda och besvar, haha. Flera hade problem med att hinna knada in vattnet i degen innan det rann ut :D Jag lyckades som tur med det och kocken behovde inte komma rusande for att hjalpa mig. Efter att degen hade knadats i ca 2 minuter och den var slat och fin, fick den vila i tva minuter under en fuktig handduk. Nar den hade vilat fardigt knadade man ut den till en lang korv och drog den i sma bitar. Det sag jattelatt ut nar kocken gjorde det, men nar det var var tur var det som om degen helt plotsligt skulle blivit seg, haha! Na tillsist fick vi det gjort och efter det borjade vi kavla ut degbollarna till sma rundlar som vi fyllde med en kott-gronsaks-svamp fyllning. Darefter tyngde vi ihop degen sa att fyllningen inte skulle aka ut. Det tog langre an man kunde tro att laga dem, men tillsist fick vi ploppa ner vara degklumpar i kokande vatten och rora om dem sa att de inte skulle falla till bottnen. De skulle koka i ca 3-4 minuter. De var faktiskt helt goda nar de var fardiga! Vi fick vara riktit stolta over vara kocktalanger, haha !


Efter att vi hade smakat dem var det dags for den riktiga lunchen. Den bestod av nagot kott (som bara var ben och vi kunde inte definiera fran vilket djur :D) gronsaker och ris. Hm.. vad ska man saga... jag blev ju inte direkt sa matt, heh. Nar lunchen var over for vi till "beachen" och vilken strand sen! Den var grym. Det var en sandremsa, men den hade ett staket mot havet sa man kunde inte ens simma!!!! Dessutom sag vattnet jattesmutsigt ut. USCH, tacka vet jag finlandska strander.


Nar vi kom hem tillbaka for vi raka vagen hit till datasalen. Vet inte vad vi ska hitta pa resten av dagen, men ska val forsoka hitta nagot matstalle tror jag! Far se om jag hinner blogga imorgon, beror pa om Internet fungerar eller inte. Msn funkar inte heller nu, varken pa hotellet eller har pa det internationella centret :(



Ps. Det var saklart ett aprilskamt om kinesen som kom genom wc-taket, haha :D 

En kines genom wc-taket

Alltså vilken väckning vi hade imorse! Jag har ju berättat om att de har hållit på borra hur mycket som helst här. Ni kan inte ens tänka er hur vi väcktes imorse... Jo, av en kines i vårt rum! OBS! han hade dessutom inte kommit igenom vår dörr utan genom wc-taket!!!!! Vi vaknade av ett brak och funderade om det är jordbävning eller om jorden håller på att gå under. Det visade sig att byggarbetarna hade gjort något misstag när de reparerade rören och en kines kom rakt genom vår wc-fläkt i taket. PÅ RIKTIGT ALLTSÅ, KINESERNA ÄR TOKIGA! Gissa om vi tänkta hoppa ur sängarna av att vi blev skrämda! Som tur sover vi båda med pyjamasar på iaf... Nå, ni kan ju gissa hur wc:n såg ut efter att en kines hade kommit in genom taket. Fullt med damm och skräp. Som tur blev inga av våra saker förstörda, för han föll bredvid wc-byttan.


Efter att vi hade hämtat oss från chocken kom det en kines upp från receptionen och bad tusen gånger om ursäkt och beklagade osvosvosv. Vi visste inte om vi skulle skratta, skrika eller gråta :) det visade sig att vi måste byta rum nu också i och med att wc-taket är söndrigt. Puuuust alltså! Som tur flyttade städerskorna alla våra saker så vi behövde inte ta hand om det.


Ja, det var väl det sjukaste som har hänt mig i hela livet ungefär! Men nu har vi iaf ett nytt rum att vara i med ett helt wc-tak :D Förutom den LILLA incidenten har vi varit i skolan idag, på två tråkiga lektioner och så var vi och åt till Food Republic, nere i bottenvåningen på köpcentret där vi tränar. Träningen går på sparlåga i och med att Iira går på antibiotika och äter en massa andra piller... jag skulle ju nog kunna träna, men vill inte lämna henne ensam och dessutom är det tråkigt att fara själv bland alla kineser.


Imorgon skall vi till det andra campuset som är fyra gånger större än det vi bor på. Där ska vi få laga en kinesisk specialitet som heter Dumplings. Det är som köttbullar invirade i en vit deg. Ska tydligen också finnas i vegetarisk version och som sötsak. Starten är 8.30 så det blir tidig väckning, usch! Nu är det dags för mig att hoppa i duschen och sedan att söka mig i säng!


Datavirus + Sjukhusbesök

Ska försöka skriva lite om gårdagens händelser medan jag ännu kommer ihåg. Mitt minne suddas ut så snabbt :D Igår hade vi sovmorgon för vi skulle till skolan först 13.30, skööönt! Nog för att renoveringen störde, men det är ändå skönt med sovmorgon! Vi pallrade oss iväg på en tråkig lektion, där man som vanligt inte lärde sig något nytt. Det är väldigt tur att jag inte kom hit för att studera :)


Efter skolan gick vi till datasalen eftersom vårt Internet hemma inte funkade alls igen! Iiras dator har fått samma virus som min nu också... En klasskompis sa att så länge virusprogrammet upptäcker viruset och bekämpar det så borde det inte vara nån fara, men det känns väldigt osäkert iaf! Jag sökte igenom hela datorn efter spion- och virusprogram och som tur hittade den ingenting, så det verkar som om den e okej, huh! Men Internet funkar fortfarande inte, tycks vara något fel på det här nu, suck! Före vi visste att våra datorer var okej var vi ner till receptionen och sa att vi vill ha pengarna tillbaka eftersom Internet inte funkar och våra datorer har fått virus. Gissa vad vi fick för svar!? Jo, en lååång radiramsa på kinesiska. Lite man blir frustrerad när man inte kan kommunicera med människorna här. Det är nog dåligt att de inte kan engelska i reception på ett hotell som heter "Shanghai International House for Education".


Efter att vi suttit i datasalen ett tag och fått ivägskickat några mail gick vi hemåt igen. Vi hade planerat att fara och träna, men eftersom Iira kände sig krasslig så struntade vi i det. Iira har varit förkyld i fyra veckor nu så vi bestämde oss för att fara till farbror doktorn med henne. Vi hade fått ett visitkort till Shanghai East International Hospital av Anne & Sampo, så vi hoppade in i taxin och for iväg dit. När vi kom in genom dörren var det fullt med kineser och det var allmänt ganska sjabbigt där. Nå vi gick till närmaste informationsdisk och Iira berättade om sina problem. Sköterskan som faktiskt kunde engelska sa att vi borde fara till det internationella sjukhuset. Där stod vi som två frågetecken och såg på varandra en stund innan vi i mun på varann frågade var vi var nu... Det visade sig sedan att taxichauffören hade kört oss till fel ingång, så när vi gick genom en korridor och steg in genom en annan dörr var det som att komma till en annan värld! Det var rent, snyggt och fräscht. Vi stegade pånytt fram till  informationsdisken och Iira berättade om sina problem. Hon fick en papperslapp att fylla  som tog ca 3 minuter. Efter det fick vi sätta oss ner och vänta. Efter ca 5 minuters väntan ropade en sköterska upp hennes namn. Hon följde med och sköterskan hade mätt febern, sedan hade de gått till läkaren som hade kollat halsen och hört på lungorna. Han sade direkt att han hör att allt inte står rätt till så när hon kom ut från doktorn hade hon med sig en hel kasse med mediciner, bl.a. en penicillinkur och hostmedicin. Så för tillfället är hon en riktig knarkare, haha :D


Efter att vi hade varit på sjukhuset hade klockan redan hunnit bli mycket och vi var båda vrålhungriga för vi hade inte ätit något annat än morgonmål + ett äpple. Vi gick till Super Brand Mall och åt varsin Ciabattaburger och sallad. Gott var det! Efter det gick vi till Watson's (ett apotekliknande butik) och köpte bomullstussar och plåster. Sen stod vi såklart och velade framför godishyllan lääänge lääänge läääänge. O vad kommer vi ut med... en snickers, vad annars! Nå, vi tänkte att det säkert inte är något problem, men oj så fel vi hade! Utanför köpcentret kryllade det av taxin, MEN alla var svarta och skulle ha 10 euro för att köra oss hem (dvs. dubbla priset) Vi bara fnös åt dem och tänkte att vi går lite så får vi nog tag i en taxi. Vi gick och yrande omkring väldigt länge sista slutligen innan det kom en ledig taxi. Varannan bil som for förbi oss var typ en taxi, men ingen var ledig, suck! Nå, vi kom oss in i taxin till sist och åt vår snickers som smakade trä! Vi har kommit fram till att man bara ska köpa godis från vår närmsta butik, all annanstans smakar det inte choklad.


Efter våra sjukhusstrapatser kröp vi raka vägen i säng och väntade på att väckarklockan skulle ringa nästa morgon.


Sondag

Vaknade arg imorse precis som vanligt! Det var såklart av kinesernas eviga borrande. Vi har bott här i över en månad nu och de har renoverat hela tiden. De kommer säkert att göra det hela tiden vi är här. Vi tänkte att vi ska begära rabatt när vi sticker härifrån... får se om det lyckas. Det största problemet är troligtvis att få dem att förstå vad vi menar, de pratar ju typ ingen engelska i receptionen så! Jag tycker faktiskt att de borde ge för de har inte med ett ord bett om ursäkt för renoveringen och dessutom för karaoken massor med oväsen också, så med andra ord är det aldrig tyst här. 


Iira och jag hade till och med kommit ihåg att det bytte till sommartid idag och ställde om våra klockor redan igår kväll. Så vi hade väckning på halv 12 imorse, eftersom vi skulle och träna 13.45. Två trötta flickor med ögon snart lika sneda som kinesernas begav sig iväg till bussen. När vi kom till bussen kollade vi på klockan där och såg att den bara var 12.10. Jaja tänkte vi, dom dumma kineserna har glömt att ställa om klockan i bussen. Så åkte vi vidare en stund, varenda klocka vi såg visade också på 12.10. Hm, sakta började våra trötta huvuden fundera på om kineserna överhuvudtaget byter till sommartid. Det gör de ju inte såklart!! Så där var vi en timme före träningarna skulle börja :D Nå vi var in och kollade i en superstor bokhandel ett tag istället. Denhär gången kom jag inte hem med någon bok fast det kliade i fingrarna. I butiken var det massor med kineser som satt på golvet och läste böcker. Iira tänkte att hon skulle göra detsamma, med skillnaden att hon inte läste boken utan bara vad den handlade om. Så hon satte sig ner på golvet och gjorde det. En stund fick hon läsa i lugn och ro, men sedan kom det en kines och petade på henne och frågade om hon kunde stiga upp. Hm.. undrar varför kineserna får sitta på golvet och läsa men inte vi? En annan konstig sak hände också. Jag gick omkring och kollade in en massa löjliga romaner när plötsligt en kines kom och petade på mig med en bok. Han sa att jag kanske var intresserad av den och att den är en internationell bestseller och att det är sista exemplaret de har kvar. Jag bara hm... men tog emot boken och kollade in den. Vad tror ni den handlade om? Jo det var något om successful business och marknadsföring och sånt! Lite konstigt att han kom med den till mej fast jag kollade på romaner. Jag såg ju säääkert ut som en affärskvinna med min kappa och min megastora träningsväska, haha :)


Nå tillsist var klockan så mycket att vi gick till gymmet och bytte om för att fara på passet. Idag var det ett bra pass som tur och riktigt svettigt. Men oj vad jag längtar efter LadyLine (obs Lindur! Int jumppala, haha) ska bli så skönt att fara på ett spinningpass! Vi duschade snabbt och gick ner till nedersta våningen och åt en wokade nudlar (kostade 1 euro, haha) Gott var det! Sedan for vi iväg hemåt igen. Dagen har gått jättelångsamt, vi kom hem redan halv fem och hade inte en aning om vad vi skulle göra. Så vi satt en stund på datorerna och möglade, Iira ringde till någon bekant via Skype och jag var faktiskt duktig medan och skrev rent mina kinesiska anteckningar. Men suck, Internet har fått nå fel här och mitt virusprogram har slutat uppdatera sig! Knorp! Mitt är inte det enda som har fått något fel, flera från klassen har också problem med sina. Varje gång jag går in på Internet meddelar virusprogrammet att det har upptäckt ett virus (trojan downloader small, vet nån vad det är?) men sedan så går det att trycka på "ta bort" och så meddelar det att angreppet har bekämpats och att objektet tagits bort. Så det låter ju bra, men problemet är att samma ruta ploppar upp var tredje minut typ... så jag vågar inte vara inne på Internet så mycket nu! Ni vet varför jag är så trög på att kommentera era bloggar nu iaf! Men jag hann läsa er rapport från pampas och det låter ju som ni har haft de superskojigt! Vad har ni riktit sjungit för snapsvisor, haha? Förresten Stef, har du nå speciella önskemål på tyger? Kan ju kolla på dem och se om man får köpa. Nog ryms det ju hem en bit tyg i väskan iaf :)


Efter att ha möglat hemma ett tag for vi och åt till Ajisen Noodles vid vårt centrum. På samma gång passade vi också på att handla lite. Vi tänkte frysa ihjäl medan vi gick dit för det blåste superkallt. Jag undrar nog när våren skall komma? Nu ska jag börja söka mig mot sängen så småningom, god natt!


RSS 2.0