Ett laaaaaangt inlagg

Nu blir det ett langt inlagg med alla missade dagars handelser. Har ju inte sluppit in hit pa superlange nu, sa nu haller jag bara tummarna for att jag far detta publicerat ocksa :)


Fredag:
Igar kvall slocknade Iira redan klockan halv 11 da jag annu lag i sangen och laste for fulla muggar. Det ar jobbigt nar jag ar kvallsmanniska och hon morgon manniska. Jag var ju sjalvklart pigg som en mort, hehe. Sedan nar jag antligen slackte lampan sa var tog det bara en stund innan Iira skrek helt i panik att det ar nagon i vart rum, hon upprepade det flera ganger och sa sen att personen bara kommer narmare och narmare. Gissda om jag blev radd forst, men ganska snart fattade jag nog att hon yrade i nattmossan och att det bara var en drom. Jag forsokte prata med henne och tillsist sa vaknade hon upp och var uppjagad. Usch, vilka drommar man kan ha alltsa! Jag dromde tydligen nagot grymt inatt ocksa, for jag vaknade av att tararna rann langs kinderna. Ojoj, vad sku en psykolog saga, heh!

Klockan 9 borjade Iira vrida och vanda pa sig och da visste jag att det bara var att oppna ogonen och smaningom vanja sig vid tanken att stiga upp. Klockan halv 11 var vi ute ut hotellrummet och nu sitter vi da har i datasalen och forsoker gora nagot vettigt (blogga vill saga) Planerna for i helgen ar annu valdigt oklara, tror mest att vi bara tar det ganska lugnt. De har lovat regn hit och da har man inte sa stror lust att fara och upptacka staden.

Nu ska vi val snart fara ocjh ata nagot smatt och gott (eller nagot stort och gott menade jag egentligen, haha) Egentligen var det ju meningen att vi skulle ha farit och sett pa Celine Dion konsterten ikvall och jag maste medge att det svider i hjartat att den inte blev av. Na, vi far val fara och trana eller nagot istallet sa man far ut lite aggressioner.

Ha en bra helg alla!


Torsdag:
Simpelt program idag:

-Skola
-Lunch pa Ajisen Noodle
-Skola
-Mogla pa Internet
-Traningar
-Middag pa food republic (svamp-kottgryta pa hotplate)

Det var underfar det, har inte sa mycket annat att saga for tillfallet. Kommer inte att ha tillgang till Internet pa gansla lange nu? eller inte fore Mandag iallafall. Traaaaakigt. Men det ar nog bra att ha lite paus fran datorn ocksa.


Onsdag:
Puuust nu sitter jag har och har fullt i nerverna for att jag inte far mina inlagg publicerade! Dessutom sa blaser det storm darute och fast hur jag forsoker spana sa ser jag ingen var pa kommande. Idag har vi haft ledigt och det har kannts precis som fredag. Synd att det egentligen ar torsdag! Vi (Iira) steg upp klockan 10 och sedan for vi ivag till centrum. Egentligen hade vi inget speciellt mal med dagen, utan gick nu bara omkring lite och det slutade saklart med att vi for och at till Super Brand Mall. Jag lyckades halla mig ifran att shoppa idag iaf, enda jag kom hem med var ett diadem fran H&M. Mitt gamla gick sonder, suck!

Idag har vi syndat igen! Vi var till WHISK pa en choko cabana = chokladkaka med banan. Himmelskt gott! Jag har aldrig smakat sa goda chokladkakor som de har dar! Efter att ha syndat fortsatte vi med metron hem igen. Gissa vad vart straff for synden var? Jo, nar vi gick till hotellet fran metron borjade regent osa ner. Usch! Sa idag igen var vi plaskvata innan vi var hemma. Mysigt alltsa! Var larare berattade att de tar ?Raining season? i Shanghai nu, hm? jag som trodde att det skulle bli varmt.

Nu sitter jaghar och ar snal pa nagot gott IGEN! Puuust! Maste val bara skarpa mig och ga en lang omvag forbid butiken pa hemvagen :) Imorgon blir det skola hela dagen och traningar pa kvallen


Tisdag:
Idag var det skola från 9.00-11.10 och från 13.30-15.40. Första timmen hade vi historia, om det kan jag bara säga en sak: Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz. På pausen tänkte vi gå till Ajisen och äta en nudelsoppa, men först var vi ju tvungna att gå tömma tvättmaskinen som vi satte på klockan 8 på morgonen. När vi hade tömt den så regnade det som spö i backen så vi orkade inte gå och äta nudelsoppa. Istället gick vi efter varsin påse croissanter och varsin jättebanan. Vår s.k. lunch åt vi framför datorn i datasalen :)

Efter en stunds ugglande på datorn så var det dags att gå på lektion i kinesisk kultur = högläsning. Jag kan säga att min kalender är helt fullklottrad, för det var sååå tråkigt på timmen. Som tur hade vi något roligt att se framemot efter skolan, nämligen tygmarknaden. Vi hoppade på bussen dit och gick direkt för att kolla på våra jackor. Bådas blev nog riktit lyckade. Ska ta foto bara jag hinner och sätta upp det så får ni se och bedöma själva :) Men det borde bli lite värme först så att man kan ha på den!!! Idag har det varit kallt, regnigt och fuktigt. Fy! Det betyder att mitt hår ser ut att tillhöra ett troll eller en pudel på heltid. När vi kom tillbaka från tygmarknaden (efter att ha beställt en jacka till, en beige kort modell, hups) så hoppade vi av bussen närmare vårt centrum och gick och åt vår älskade nudelsoppa. Efter det gick vi och handlade lite smått och gott (men ingen choklad, surprise surprise) och sedan gick vi hemåt. Då började det STÖRTregna och mina skor och hela jag blev dyblöt fast jag hade paraply. Usch. Så nu sitter jag här och ska snart gå ta en varm dusch! Sköönt!

Ps. fick förresten reda på att jag nog får jobb på FinnCrimp :) Men nu håller jag på att knorpa mig över om jag skall ta det eller inte? Det ju nog skönt att veta att jag har ett, men tror ändå att jag ska vänta med att meddela dit innan jag får besked från ABB. Det är ändå väldigt skit lön på FinnCrimp.


Måndag:
Nu sitter jag här i hotellrummet igen, vi har just kommit hem från skolan och ska snart fara iväg till gymmet. Idag ska vi testa på XT 2 och se om vi kan följa med alls :D Om int annat så får man ju sig ett gott skratt åt sig själv. Har just tyngt Sedan tänkte vi fara o äta nere till Food Republic, blir antagligen nudlar :)

Har kommit fram till att man blir jättesnål här! Jag tycker att allting är riktit dyrt fast det egentligen är superbilligt! Men man får jättemycket för en 100-lapp här (alltså 100 RMB) att man börjar tycka att det är superdyrt då något kostar 100 RMB :D fast de egentligen bara är 10 euro. Sedan börjar man just tänka på vad man får för det biljettpris vi skulle ha tvingats att betala för Celine Dion (t.ex. 5 jackor eller mat för flera veckor): Så jag kommer säkert att tycka att allt är svindyrt i Finland sen. Men aldrig i livet att jag skulle vilja bo här fast det är billigt :P

Nej nu ska jag börja packa väskan till träningen. Imorgon är det en lång skoldag på schemat och sedan ska vi fara till tygmarknaden och hämta våra jackor. Hoppas verkligen att de passar! Orkar inte ha en svart jacka nu mera. Jag är lite orolig för jag glömde att säga till om att jag vill ha fickor, så troligtvis måste de fixa dit dem efteråt. Får se om det behövs sen då jag prövar den?
_______________________________________________________________________________

Update: Nu e vi hemma igen :) XT 1 passet var förvånansvärt svårt! Jag hade stora problem att hänga med för allting går i världens tempo här! Det är inte som hemma när man typ blir uttråkad på step. Här är det mera som en dans och alla ser ut att ha världens roligaste :D Så jag ville ju självklart också ha roligt så jag kämpade som en idiot för att hänga med. Det gick väl sådär? roligt hade jag iaf :) Iira hade däremot inte så skoj, hon gav upp efter ett tag, så det blir knappast nåt mer sådant pass?får se nu om jag kanske för henne övertalad att testa på det igen. Stegen kommer väl med tiden skulle jag tro!

Det var helt fullt med folk i aerobicsalen idag! Systemet där funkar på det viset att man först skall skriva sin skåpnummer på en lista över platser där man vill stå. Iira och jag brukar bara skriva oss nånstans för vi fattar oss inte riktigt på de kinesiska platsnumrorna :) Nå vi skrev in oss och satte ner vår bräda där det fanns rum. Då kom en tant o skrek nånting åt oss och visade att i skulle flytta på oss, så de gjorde vi. Då var allt frid och fröjd. Men det var det inte mellan två kvinnor som stod bakom oss. De stod och skrek åt varandra och bråkade om sina platser. Alltsa huhuh, de ju bara att flytta sig dit där det finns plats. Om de båda skulle ha flyttat sig lite så skulle de ha rymts hur bra som helst. Men nepp, de fortsatte bara att bråka. Tillsist kom en ledare dit med listan över hur platserna var och började flytta på den enas bräda. Hon blev helt tokig och det hela slutade med att hon gick från timmen. Alltså puuuust, hon måste ha haft en skruv lös!

Sedan när vi for hem i bussen så var det helt packat med trafik. Så i ett trafikljus satte chauffören på alla lampor i bussen och började läsa en bok!!! Vi visste inte om vi skulle skratta eller vad man skulle göra. Sedan när bilarna började röra på sig så släckte han lamporna och satte bort boken och körde iväg, hahaha :D

Vi skulle sätta på en tvättmaskin när vi kom hem, men det visade sig vara svårare än vad vi trodde. Vi tyngde maskinen full med kläder och hällde på tvättmedlet, men sen när vi skulle sätta på den med tvättkortet så funkade det inte. Jaha, vi trippade ner till receptionen och hittade en tant som pratade lite (med betoning på LITE) engelska. Hon kom med förklaringar som ?no money?, men det gick vi inte med på för vi hade just fyllt på kortet. Sedan så upprepade hon hela tiden ?two floor?, hmm.. vi tänkte att kanske hon menar att tvättmaskinen är på andra våningen, men vi visste ju att den var på tredje. Nå, vi gick iaf och kollade ifall att de skulle ha fått nya eller något: Självklart hittade vi inga maskiner. Så vi gick ner igen och denna gång fick hon ur sig att man inte kan tvätta efter klockan åtta. Jaha, det var ju trevligt för oss eftersom vi hade en full tvättmaskin med tvättmedel i redan. Nå vi bestämde oss helt enkelt för att lämna kläderna där över natten och sätta på den på morgonen.


Söndag:
Vaknade upp av ett borrande ljud klockan sju och efter det var det svårt att stänga öronen och fortsätta sova. Runt halv 10 steg vi upp och svärde över kinesernas eviga borrande!!

Därute var det mulet så vi bestämde oss för att strunta i gamla stan och trädgården och istället bara fara och träna. Klockan två var vi på gymmet och körde ett XT 1 pass. Det var skönt att träna efter en veckas paus! Men ojoj, vad små kineserna är. Jag känner mig alltid som en jätte när vi är där och fast ledaren är manlig så är han mycket mindre än mej, haha :D Han såg påriktit ut som en 15-åring :) Sen så upphör man aldrig att förvånas över att kineserna duschar med underkläderna på (!?). Jag trodde att mina ögon sku trilla ur huvudet idag när det var en kines som satte en jättestor (och då menar jag JÄTTEstor) binda i underbyxorna och sedan trippade iväg till duschen. Då funderar man nog om de har alla böcker på hyllan.

Efter träningen for vi till Swensen?s på varsin sallad. Gott var det, enda felet är att dressingen är supergod så man vill ha massor av den på, hups! Det är ju nu som man verkligen borde ta sig i kragen o sluta äta all skitmat + träna mera. Men då allt e så GOTT! Suuuuck, ja hittar int min disciplin, kan nån komma o söka efter den åt mig? :) Det är ju helt sjukt att jag kommer hem om 8 veckor, bara 2 månader och då är det sommar! Det börjar ju bli tidspress nu! Nå nog hinner man ju ännu och Iira och jag har bestämt (för ca tusende gången) att vi ska skärpa oss nu o sluta äta godis. Får se hur de går?

O sen har jag börjat oroa mig mer och mer över sommarjobbet!!! Ännu har jag inget och de ser nog inte så ljust ut på jobbfronten heller. Jag hoppas ännu på FinnCrimp, haha :D Jag har såååå höga ambitioner alltså! Pank är jag också, usch det blev ett ganska stort hål i plånboken när min MasterCard räkning på 700 euro kom! USCH! Nå nu har jag iaf betalat hela hyran för tre månader så behöver ju inte oroa mig över det mera. Nu gäller det bara att få studiestödet att räcka till.

Sen så har jag en dålig nyhet (för mig själv alltså), det blir igen Celine Dion konsert :( Ringde dit, men alla 50 euros biljetter var slutsålda och nästa biljett kostar 100 euro och vi har nog inga sådana pengar att sätta ut tyvärr. Vi bestämde att vi hellre far runt till städer i närheten av Shanghai än på Celine Dion. Fast oj vad jag sku vila fara o se på henne?

Resten av dagen har vi bara varit på hotellrummet och möglat. Imorgon är det skolan igen, blä! Som tur har vi iaf sovmorgon (fast antagligen blir de ingen sovmorgon för de börjar väl borra klockan 7)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0