Shanghai zoo

Idag nar vi oppnade upp gardinerna lite efter klockan nio mottes vi av stralande sol och en bla himmel (sa bla den nu kan bli har bland alla avgaser). Vi stack ut handen genom fonstret och konstaterade att det var varmt och harligt. Vi fixade oss i ordning och hoppade i en taxi till Shanghai zoo. Vi hade en ganska humoristisk kusk som hela tiden ville prata med oss fast vi knappt fattade vad han sa, haha. Han fragade om vi skulle "tan work" med ett mycket speciellt uttal, haha. Tillsist kom vi fram till att han undrade om vi skulle fara dit och battra pa solbrannan :) Visst ville ju vi de ocksa, men malet med dagen var ju nog att se pa djuren :D

Vi kom nu oss dit tillsist och gick in genom portarna. Omradet var gigantiskt och vackert med mycket gront. Dar fanns stora grasmattor dar folk satt (under sina paraplyer, for att inte bli bruna) pa picknick. Vi spatserade runt dar och sag pa djuren. Dar fanns allt ifran pandor till apor och lejon. Pandorna var helt supersota och man skulle bara ha velat gosa med dem! Men tyvarr sa fick man nog lite daligt att vara dar for vissa djur var jattedaligt i skick och hade smaa burar eller inhagnader. USCH! Dar fanns t.ex. en kanguru som nastan sag dod ut dar den lag och flamtade i solskenet... hjartat brister nastan nar man ser sant. Jag skulle bara vilja ta hem alla djur! Dessutom e ju kineserna sa dumma att de kastar typ smastenar pa djuren for att fa dem att stiga upp och ga. De gjorde de t.ex. pa kangurun, usch vad jag blev arg da jag sa det.

Vissa burar gick man forbi jattesnabbt for att djuren madde daligt, sa sista slutligen gick besoket ganska snabbt. Eftersom det var varmt och skont gick vi efter varsin glass och satte oss ner i solen i stallet. Hur skont som helst! Efter att vi hade suttit dar ett par timmar bestamde vi oss for att fara och handla till Carrefour, en fransk kedja som bade Anne & Sampo och Karolin handlar mat i. Vi tog taxi dit och butiken var riktigt fin. Liknade en mataffar i Finland. Vi storhandlade och tog sedan en taxi hem till hotellet. Nu ar klockan halv 6 och solen haller sakta men sakert pa att ga ner. Vi ska sitta har och mogla ett tag till och sedan ska vi ga ata till en restaurang har pa campuset som har supergod och billig mat.

Imorgon blir det besok till Century Park om solen skiner, annars kanske det blir ett besok till gymmet. Far se vad vadret sager.

Ha en skon helg!

Kommentarer
Postat av: Sisu

Åh, stackars djur :( jobbigt såntdär ju.

Vi handlade också alltid på Carrefour dom gånger vi har varit på Kanarieöarna :P Har nån krydda därifrån här hemma också. Men de som jag minns bäst från Carrefour är nog hur billiga breezers dom sålde där :P typ 1 euro eller nåt, hehe.

2008-04-26 @ 14:37:24
URL: http://cissabelle.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0