Tisdag

Vi fick ett telefonsamtal till rummet igar kvall, dar var kontaktperson berattade att lararen som vi skulle ha haft idag pa morgonen ar sjuk, sa lektionen ar installd! Syyyyyynd alltsa, vi fick alltsa en sovmorgon och borjade forst klockan 13.30 idag :)

Dagens lektion handlade om kinesisk kultur. Lektionen var valdigt slo, vi tittade pa Mulan (ni vet Disneys tecknade film) storsta delen av timmen for att fa en inblick i kinesisk kultur. Det var en lektion i min smak, haha! Filmen var dessutom bra! Jag tankte fa fnatt at var larare idag igen, for han sa hela tiden "yes, yes", "You see" och "see". Genast det blev tyst ett tag fyllde han ut med yes, yes eller you see! Alla larare har tycks ha nagot speciellt just for dem :) Skulle ha varit riktit bra om inte det forbannade klassrummet skulle vara sa kallt, man ar som en istapp efter att ha suttit dar i tva timmar! Vi fick faktist en hemlaxa idag ocksa, vi skulle fundera vilka saker ur den kinesiska kulturen man kunde snappa upp fran Mulan filmen... Uppgiften ar ju inte alltfor svar med andra ord!

Efter skolan gick vi ivag till den stora supermarketen och handlade. Det var verkligen ett stort komplex! Dar fanns allt man kunde tankas behova, sa det var bra att vi hittade dit! Dar fanns ocksa flera restauranger och t.ex. McDonalds, Burger King, KFC och en japansk restaurangkedja som serverar jattegod mat. Vi handlade yoghurt (8st), varsin snickers, brod, appel, banan, ost, vatten, appelsinsaft och ananas, allt det blev 6 euro! Tur att det ar billigt att leva har. Det var helt intressant att ga omkring i matbutiken och se vad dom riktit ater har. Dar fanns allt fran a till o! Men maste nog saga att det ar helt okej att vi inte har nagot kok, det ar sa enkelt att fara ut och ata varje dag. Efter att vi hade handlat gick vi och at till den japanska restaurangkedjan! Vi har atit dar en gang forr och de har verkligen helt supergod mat. Idag valde vi en nudelsoppa med kott och gronsaker, som smakade helt gudomligt. Enda som var jobbigt var att ata den med pinnar! Soppa + Pinnar ar en dalig kombination, haha! Till sist fick vi anda uppfiskat alla nudlar darifran och sorplade i oss lite av spadet (for man fick faktist nagon sorts skopa att fiska upp det med). Sedan var man riktit matt och belaten. Da var det bara att ta kassarna och traska ivag hemat igen!

Vi slangde snabbt in kassarna pa rummet och styrde sedan kosan mot det internationella centret for att sitta pa Internet och uggla ett tag! Man maste ju halla sej uppdaterad om vad som hander hemma ocksa! Tur att det finns internet alltsa, man skulle ju bli tokig annars. Sa nu har jag just smaskat i mig en snickers, men suck och ston den var inte alls lika god som dom brukar vara! Vi sa just med Iira att man tydligen ska kopa snickers fran var narmaste butik, for dar ar dom helt himmelskt goda :)

Imorgon har vi ledigt och da ska vi traffa Karolin. Hon skulle hora av sig annu ikvall om hon kommer pa nagon brilljant plan angaende vad vi skall gora! Jag hoppas att hon talar lite mindre dialekt an sist vi traffade henne, annars kan det bli svart for Iira att hanga med i alla svangar, haha :D Men ska iaf bli kul att se vilka tips hon kan ge oss. Hon maste nog ha ganska trakigt har om dagarna! Maste bli slott att bara vara for sag sjalv hela dagen lang! Men vad gor man inte for sin kar, eller hur var det?

Kommentarer
Postat av: Linda

Hoppas de går bra me Karolin imoron och att hon pratar så Iira också förstår :D Hehhe! Nu blev ja snål på kinamat när ja tänker på kina :)

2008-03-04 @ 21:44:24
URL: http://lindulii.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0