En helt vanlig dag i Kineslandet

Igår kväll när det var natidags började våra kära "grannar" i rummet bredvid föra ett grymt liv! De sjöng, visslade, gormade, smällde i dörrar och bankade i väggar. Suck! Alla ljuden därifrån var dessutom blandade med ljuden från karaokebaren i våningen under oss. Jag måste nog bara vänja mig vid att sova dåligt här tydligen! Inatt har jag hela tiden kollat på klockan och vänt och vridit på mig i sängen, det syns verkligen på lakanen då man sovit dåligt!


Det var inte ens så jobbigt att stiga upp klockan 7.45, det var nästan en lättnad eftersom jag ändå inte kunde sova. När vi öppnade upp gardinerna regnade det ute, uuuusch :( Nu vill jag ha vår och det genast! Vi pallrade oss iväg på en lektion i kinesisk historia. ZZzzzzzz säger jag bara! Efter timmen gick vi vår vana trogen till "vårt centrum" på en nudelsoppa + gjorde lite inköp. Sedan var det bara att gå tillbaka till den svinkalla klassen och sitta och lyssna på högläsning om kinesisk kultur. Det är helt otroligt att finnarna betalar 350 euro får att få gå i skolan här och delta i denhär urusla undervisningen. Hihi, Iira och jag småflinar alltid för oss själva då vi tänker på det :D


Efter att dagens lektioner var avklarade for vi till gymmet. Idag hade vi bestämt oss för att testa på ett pass. Det blev något som heter XT 1. Det var jättebra! Först hade vi lite step, sedan helt vanlig aerobic, efter det gjorde vi muskelövningar och tillsist tänjde vi. Tempot var högt och svetten rann! Vi hade nog ganska kul åt oss själva ibland när vi inte alls hängde med för att vi inte fattade något av vad de mollade :D Men det var inte så svårt och förhoppningsvis har de samma program flera veckor så kan man lära sig det :) På torsdag ska vi fara på Belly Dance (hahahahah!) och sedan tänkte vi testa på Yoga.


Efter träningen hoppade vi i duschen. Oj, kineserna har nog underliga saker för sej! Idag var det en tant som åt en appelsin, ett äpple och en kiwi - I DUSCHEN! Vattnet rann där medan hon i lugn och ro skalade sitt äpple (hon hade alltså med sig en skalare till duschen?!) man vet int om man ska skratta eller gråta :) Sedan är det också många som har en sorts plastdräkt på sig (ser ut som en kuradräkt) när de tränar... säkert för att svettas mera, borde ju ha samma effekt som plastfolien ungefär. Konstigt är det måste jag säga! En till sak som jag inte förstår är varför många kineser har på sig underkläderna i duschen! Men allt ska man kanske inte förstå heller! Ni borde förresten se duscharna här, det är värsta labyrinten med duschkabiner, det är nästan så att man kan tappa bort sig, haha :D


Efter träningarna började vi fundera på vart vi skulle gå och äta... och tyvärr så blev vi supersnåla på McDonald's, suck med oss! Nå vi har ju testat på det en gång nu och behöver inte testa på det igen, för de var inte så jättegott! Franskisarna var faktist godare än hamburgaren, var gott med något salt! Det blev en BigMac, de hade inte McFeast tyvärr. Hela måltiden kostade 2 euro! Sedan var det bara att hoppa på bussen hem. Iira och jag har kommit fram till att man borde ha ögon i nacken, på sidan, i rumpan... ja överallt för att klara sig i trafiken här, hehe! Den är verkligen grym! Det är så att samtidigt som fotgängarna har grönt vid övergångsstället, får också alla bilar och bussar svänga! Så de kommer med andra ord från både höger och vänster, vi har sprungit över övergångsställena hur många gånger som helst för att undvika att bli påkörda av en galen tutande busschaufför :)


Imorgon bär det iväg på utflykt med finntupparna till någon historisk stad här nära Shanghai. Skolan ordnar transport, så det är bara att hoppa på bussen klockan 13.30 utanför hotellet. Det betyder att vi får sovmorgon, superskönt! Kollade just upp väderprognosen för Shanghai, imorgon har de lovat sol, jippii! På torsdag blir det också sol, men på fredag ska det tydligen regna och blåsa, uschiamej.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0