Besök till en historisk stad

Inatt har jag sovit som en stock och vaknade utvilad klockan 10.30, hur skönt som helst!  Klockan halv två packade hela klassen in sig i en gammal, skruttig buss. Det var just och just att alla rymdes in. Vi hade också med oss två "guider" som berättade lite om den 1000 år gamla staden och visade oss runt. Guiderna är egentligen elever från universitetet och deras engelska är väldigt svårt att förstå! De talar suddigt och sen så sätter dom ofta ett -a på slutet av alla ord, till exempel om de ska säga get ready to get off at the left side, så säger de: geta ready to geta off at the lefta side. Det gör det inte precis lättare att förstå :)


Bussresan tog cirka 20 minuter. Man körde genom en port som var vackert utsmyckad på ett "äkta" kinesiskt sätt och sedan kom man i in den lilla byn. Vi gick omkring där i ca en timme. Först var allting jätteskruttigt och det kändes som om man gick omkring i en soptipp. Där fanns en massa rivna hus och det var allmänt smutsigt och fult. Efter en stunds promenad började vi komma till några vackra kvarter, med gamla kinesiska byggnader och massa lampor. På gatorna sålde de allt man kan tänka sig. Förutom mycket krimskrams och souvenirer fanns där massor med mat. T.ex. groda, orm, hela kycklingar, grisben och mycket annat odefinierbart. Byn var en så kallad vattenstad och där fanns många kanaler och åar. Fint var det nog, men gamla stan var precis lika fin om inte finare. Också denhär lilla byn kryllade det av kineser i, många av dem var turister precis som oss. Det kändes idiotiskt att röra sig i en grupp av finnar, alla stirrade som tokar! Det gick sista slutligen ganska snabbt att gå igenom byn och man hann gå av och an flera gånger under den dryga timmen som vi spenderade där. Huvudgatorna var fina, men direkt man gick in på en liten sidoväg var allting förfallet och slitet.


Från början var det meningen att vi skulle vara där till klockan fyra, men största delen av gänget var nöjda efter ca en timmes sightseeing. Så vi gick tillbaka till bussen. Tyvärr så var det några dårar som hade gått egna vägar och ingen hade deras telefonnummer så vi tvingades vänta på dem i en halvtimme, suck! De två kinesguiderna var snälla och sprang efter typiska kinesiska rätter just från denhär vattenstaden. Hm, vad ska man säga om dem då... ja inte var de ju goda direkt! Det var någon sorts kakdegsmarsipan, som bildade en klump i munnen och som man inte tänkte få svald, sedan var det figurer i form av kaniner och persikor som innehöll någon sorts rismassa. Dem smakade jag inte ens på för de som gjorde det spottade ut dem igen, haha! Vad mera? Jo, något som såg ut som ljusgula fyrkanter och luktade grymt! Har ingen aning om vad det var i dem, men äckligt var det! All kinesisk mat jag ätit hittills har varit god, men där tog det nog stopp. Usch!


Direkt alla hade kommit till bussen startade vi iväg hemåt. Iira och jag gick direkt till vårt centrum på en nudelsoppa. Idag tänkte vi också testa på lite appetizers, friterade räkor och ostcroquetter. Vi beställde in båda, men servitrisen fattade tydligen inte att vi skulle ha de friterade räkorna också, så vi fick bara ostcroquetterna, suck! Vi orkade inte säga till, för de fattar ändå ingenting. Vi kan testa räkorna en annan gång istället. Det är också konstigt här, fast man beställer maten på samma gång så kan Iiras soppa komma först och min om typ tio minuter. Så är det på alla restauranger här. Vi har lärt oss att bara börja äta när maten kommer, annars hinner den kallna om man ska vänta på den andra. Idag kom dessutom appetizern efter att maten kom, ojoj med kineserna! Efter maten gick vi och tittade i lite butiker i vårt centrum, där finns också hur mycket som helst att se. Iira köpte lite krimskrams till sin telefon, men jag gick hem tomhänt.


Nu borde jag gå läsa på kinesiska och sedan småningom söka mig i säng... får se hur det går med det....


Kommentarer
Postat av: Linda

Hah de låter no som en upplevelse att äta i kina! :) Nu ha Antti fari hem å ja ha just äti "grillen", hyps! Ska packa å far ti Vasa ikväll redan... ska far ti Tuuri me mamma å pappa imoron :) Å och bowla me Sami på kvällen.. Huhu vilket program! Alltså vet du va! Ja laga flygande jakob igår tills antti kom.. ja åt en vanlig portion du vet en 6-del av dendär formen typ, ja åt typ mindre än va vi brukar ät ibland! Å HAN ÅT UPP RESTEN!!! Alltså påriktit.. ALLT! Haijaaa... Ja blev nästan störd på de, man gör som int de... De int normalt :D Haha måsta bara berätt de för ja har superfnatt åt de! Å så åt han suuupermyki ris å...

2008-03-19 @ 14:32:31
URL: http://lindulii.blogg.se
Postat av: Linda

Öh, VA FAAAAAAN säger ja bara!! Ja gick en ETTA i dendä portfolion, påriktit! Ja brukar ofta tyck att saker ja gör e slarvigt gjorda å bara för att få de gjort, men dendä had ja faktiskt satsa på myki mer än ja satsa på nå annat! Måsta bara skriv de. Liiite ja e sur nu!! JA HATAR SKOLAN.

2008-03-19 @ 14:40:28
URL: http://lindulii.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0